ZZeef Gebroken Witeven (1)

 

Zeven jaar geleden is het dit jaar  al weer dat het vuur werd aangestoken dat nu Blossom heet. Het begon als een open vuurtje en werd een lopend vuurtje. Dat vuur heeft in de afgelopen zeven jaar veel in mij weggebrand. Daar ben ik erg dankbaar voor. Dat vuur heeft in mij ook veel licht ontstoken. Daar ben ik nog veel meer dankbaar voor.

Overleven

Het initiatief waaruit Blossom is voortgekomen heette zeven jaar geleden ‘De Nieuwe Plant’. En het doel was om en manier te vinden om de kerk te laten overleven. De manier was, dachten we,  om een doelgroep te formuleren die ons op dit moment door de vingers glipte en daarop beleid te organiseren. En zo geschiedde. Na een aantal brainstorm avonden hadden we een Missie, Visie en Strategie.

Er is het één en ander veranderd.  We zijn namelijk een ander weg ingeslagen. Want we hadden een plan(t). Maar geen actie. En dus ook geen groei (meer).

Overgeven

We kwamen tot de conclusie dat we het geheel anders wilde doen. Blossom gaat niet over overleven, maar over geven. Doel is niet om mensen de kerk in te krijgen maar om onszelf te geven voor de bloei van de stad. En ja, dat gaat soms over geloof, en soms over persoonlijke verhalen. (Is daarin werkelijk een verschil?)  Bij Blossom gaat het heel vaak over zingeving maar altijd om ontmoeten. Met mensen bij elkaar komen en even niets moeten. Daardoor gebeuren er soms dingen die je niet verwacht en die je niet kan bedenken.  Je mag een actieve bijdrage leveren maar je ook helemaal overgeven.

Overgebleven

In mijn reis met Blossom heb ik het één en ander aan ideeën achter me gelaten. De belangrijkste is de gedachte dat de Kerk gered zou moeten worden en dat we het succes van die reddingsactie kunnen meten aan het aantal gebouwen dat we kunnen blijven betalen en hoeveel subcommissies we kunnen bedenken.

En voor de mensen die net als ik veel waarde hechten aan de kerk: De kerk verdwijnt niet. (Maar daar hebben we het nog wel een keer over)

Het licht dat in mij is aangegaan en steeds helderder is gaan branden in de afgelopen jaren is de waarde van persoonlijke ontmoetingen met mensen om zelf een beter mens te worden. Dit in tegenstelling tot het belijden van een gegeven set leerstellingen en het voldoen aan een bepaalde mores.

Wat is overgebleven? Ik hecht nog steeds aan traditie en de waarde van de oude bronnen. God is nog steeds de grootste. De Bijbel is nog steeds de hoogste waarheid. Sommige mensen vinden dat niet genoeg out of the box. Ik denk dat de box groot genoeg is voor tegenstrijdige ideeën. (Dat is een leerstelling, maar die hoef ik dus niet meer te verdedigen)

Zeven (2)

We zijn nu met Blossom zeven jaar onderweg. En wat mij betreft gaan we nog zeventig maal zeven jaar verder. (Ik denk niet dat ik ouder dan vijfhonderd jaar wordt dus daarna moeten ze maar zien).

De grote gemene delers van de activiteiten van Blossom zijn zingeving en ontmoeting. Zingeving is breed en ontmoeting vanzelfsprekend.

Ik nodig je van harte uit mee om mee te doen en mee te denken. Meeleven en mee zeven. We gooien alle ideeën in een spreekwoordelijke box en schudden tot het losse zand is verdwenen en de pareltjes overblijven.

Gegeven(s)

Houd de website in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief of neem direct contact op via info@blossom030.nl