Just People

Rechtvaardigheid, Verbinding en Schoonheid

Klik hier voor het pdf bestand Just People Rechtvaardigheid Verbinding en Schoonheid 

Just (Engels): 

Bijvoeglijk naamwoord. Betekenis: gebaseerd op of handelend volgens wat moreel juist en rechtvaardig is. 

Bijwoord. Betekenis. Gewoon, Alleen. Niet meer dan. 

 

Creatie. 

Just People is een schrijfproject rondom de thema’s Rechtvaardigheid, Verbinding en Schoonheid. Ik schrijf vanuit het geloof dat we allemaal gewone mensen zijn, die samen grootse dingen kunnen doen. 

 

Het zijn net mensen

“Het zijn net mensen. “ We zeggen het over mensen die in een andere subcultuur, tribe of bubbel zitten dan wij, maar waarin we wel iets herkennen wat raakt aan onze kern, onze waarden en onze overtuigingen. 

Het idee van ‘Just People’ is ontstaan doordat ik op dit moment druk ben in twee cirkels die elkaar op het eerste gezicht misschien niet lijken te raken. In de praktijk blijken ze echter meer overlap te hebben dan ze beide wellicht willen toegeven: De kerk en de klimaatbeweging. 

 

Van Christen naar Klimaatactivist. 

Binnen de klimaatbeweging ben ik redelijk nieuw en heb ik nog veel te leren. Toch voel ik me er nu al thuis. Ik zie namelijk veel overlappingen met een voor mij veel bekendere bubbel: de kerk. Dat is een wereld waarin ik al bijna zevenendertig jaar rondloop. 

Op beide plekken vind ik mooie mensen die bereid zijn om talent, tijd en zelfs vrijheid op te offeren voor datgene waarin ze geloven. 

 

De uitdaging

Door middel van het project Just People (schrijfsels, liedjes, oneliners en gedichten) wil ik jou en mezelf inspireren en activeren om eens na te denken hoe je vanuit je eigen kader verbinding kunt maken met de ander. Om samen met passie, creativiteit en andere talenten de wereld een stukje mooier te maken. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen. Gewone mensen maar met de potentie en  groeiende vaardigheid om recht te doen aan elkaar en aan de wereld:  

 

Just People